Eines deliberatives

Delibera recull de l’experiència de l’Abaque de Regnier la importància d’expressar-se en colors i d’ordenar els temes de més a menys grau de consens. Delibera simplifica el nombre de colors i desenvolupa un sistema integral de participació format per diferents eines i procediments que permeten reformular les formes tradicionals de reunir-se i de dialogar, sigui en directe o/i per internet, per a grans grups i en diferents llengües.

Codi Delibera

És un codi intuïtiu basat en els colors del semàfor i en els smailers informàtics, que permet expressar el grau d’acord o prioritat sobre qualsevol tema.


Targetes Delibera:

Joc de targetes de colors amb icones que permeten que els participants expressin de manera simultània les seves posicions i opinions durant una reunió, agilitant la comunicació, facilitant el diàleg i garantint que tothom es pugui expressar.

Formularis Delibera:
Permeten que cada participant pugui, en petit grups, contribuir a elaborar, consensuar i prioritzar les diagnosis i propostes per facilitar la seva discussió en les plenàries de manera ràpida, àgil i eficient.

DeliberaDirect:
Programari que permet visualitzar les valoracions dels participants sobre diferents temes, expressades amb les targetes. El gràfic ordena els temes valorats de més a menys grau de consens.

Deliberaweb:
Permet utilitzar via internet els procediments Delibera, possibilitant la interacció de grups a distància per fer comentaris i suggerir canvis en els temes plantejats.

Registra’t i crea fòrums deliberatius a: www.deliberaweb.com

Posted in Eines deliberatives